Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-στον αγώνα για αξιοπρέπεια,για ισότητα και ελευθερία-ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΡΑΙΟΣ.

Σπάρτη:μαθητές προσπάθησαν να κάψουν μετανάστες.


Σκηνές αγριότητας και μάλιστα με δράστες μικρά παιδιά εκτυλίχθηκαν προ ημερών στη Σπάρτη εις βάρος μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η τοπική πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους μετανάστες, την Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου μια ομάδα περίπου δέκα εφήβων προσπάθησαν, χρησιμοποιώντας στουπιά και κηροζίνη, να βάλουν φωτιά σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές, που διαμένουν σε ένα παλιό σπίτι λίγο έξω από την πόλη.

Οι δράστες είναι όλοι έφηβοι, ηλικίας 14 έως 18 ετών, και επιτέθηκαν οργανωμένα στο σπίτι των μεταναστών, γύρω στις 9 το βράδυ και ενώ είχε πέσει το σκοτάδι.

Οι μετανάστες πρόλαβαν να διαφύγουν από το κτίριο, το οποίο όμως σε μεγάλο βαθμό παραδόθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα να καούν τα κουφώματα του ενός από τους δύο ορόφους μαζί με προσωπικά είδη των μεταναστών.

Όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Μετανάστες, το συμβάν καταγράφηκε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα ως «επεισόδιο που προέκυψε από προσωπικές διαφορές» ανάμεσα σε μαθητές και μετανάστες ως συνέχεια κάποιων αντεγκλήσεων προηγούμενων ημερών ενώ το σπίτι των μεταναστών έχει τεθεί σε διακριτική αστυνομική επιτήρηση.

Η Πρωτοβουλία σημειώνει με νόημα πως η επιτήρηση επιβλήθηκε όχι στους δράστες αλλά στα θύματα της τρομοκρατικής ενέργειας και καλεσε σε συγκέντρωση και διαδήλωση το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης.

απο http://tvxs.gr/

4 σχόλια:

love είπε...

πωπω... Λυπάμαι για τα παιδιά αυτά. Πόσο κρίμα! ΧΩρίζονται οι άνθρωποι με σύνορα? Γιατί ορισμένοι νέοι το πιστεύουν? Που είναι η ανθρωπιστική παιδεία..?
Ξεχνούν πως Ο καθένας κάπου είναι ξένος. .

Οσο για την επιτήρηση, οι πιο αδύναμοι θεωρούνται ύποπτοι δυστυχως.
Καμιά φορά φοβάμαι μην ισχυεί και στον "ανθρώπινο" κόσμο ο νόμος της ζούγκλας...

dimitris~βαστιλη blogspot είπε...

Xarmolipi,
o ratsismos,o fasismos kai i via didaskode...
kanenas mas de genniete ratsistis kai fasistas.
to misos sigoura exei na kanei me tin elipsi paidias kai anthropias.
distixos zoume se mia koinonia pou provalei sixna tetia protipa.ta m.m.e. kataklizode apo akrodexies apopseis,laikismo kai minimata xenofovias.
einai poli eukolo na fortoneis ola sou ta provlimata stous xenous.
o fasimos geniete pano sto fovo kai pano se koinonies pou fovoude...

Γιώργος Καρατζής είπε...

"...Γιατί πείνασα, και μου δώσατε να φάω.Δίψασα, και μου δώσατε να πιώ. Ήμουν ξένος, και με περιμαζέψατε. Γυμνός, και με ντύσατε. Αρρώστησα, και με επισκεφθήκατε. Ήμουν στη φυλακή, και ήρθατε να με δείτε. ... Κύριε, πότε σε είδαμε να πεινάς και σε ταΪσαμε, ή να διψάς και σου δώσαμε να πιείς;Και πότε σε είδαμε ξένο και σε περιμαζέψαμε, ή γυμνό και σς ντύσαμε;Και πότε σε είδαμε άρρωστο ή στη φυλακή και ήρθαμε να σε δούμε; ... Αλήθεια σας λέω, εφόσον το κάνατε σε έναν από τους αδελφούς μου τους πολύ μικρούς, σ' εμένα το κάνατε."
Ευαγγέλιο κατά τον Ματθαίο κεφ 25, σε μετάφραση Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Αυτά για τους φορείς της αστυνομικής και εκκλησιαστικής εξουσίας.

Και τώρα για την παιδεία.Στο γερμανικό βιβλίο Θρησκευτικών υπάρχει το εξής κείμενο επηρεασμένο από τον Ματθαίο: Ήλθα από ξένη χώρα και συ μου άνοιξες την πόρτα σου.Δεν είχα το χρώμα του δέρματός σου και συ δεν με άφησες να καταλήξω στο γκέτο.Ξένος ήμουν και συ με δέχτηκες.Δε μιλούσα όπως εσύ και συ δε με πρόσβαλες.Ήμουν ένα τίποτα της κοινωνίας και συ δε μ'έφτυσες.

Το φθινόπωρο του 1999 ο Τόμι Κόφι από την Γκάνα, ο Τίμοθι Αμπντούλ από τη Νιγηρία και άλλοι πέντε άνθρωποι πυροβολήθηκαν στους δρόμους γύρω από την Ομόνοια από τον Παντελή Καζάκο."Δεν μετανιώνω για ό,τι έκανα, γιατί με τις πράξεις μου αυτές πιστεύω ότι πρόσφερα υπηρεσία στην πατρίδα" είπε στην κατάθεσή του ο δράστης.( Από το βιβλίο: Οδρόμος για την Ομόνοια, εκδ. Καστανιώτη.)

Unknown είπε...

Τι να πώ γι αυτήν την πατρίδα που ματώνει από μίσους αίματα;Στο σφαγείο σφαδάζουν ματωμένα σφάγια ανθρώπών του πόνου και της ανάγκης,"ώριμα τέκνα της οργής".Σ΄αυτής της ανάγκης των ανθρώπων τον άγιο θυμό,θυμίαμα οι άτσαλες φωνές μας των διαδηλώσεων της δίκαιης οργής!