Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


ΕΛΛΑΔΑ

Σάβ 27/11/2010
Πορεία έγινε από την «Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της Λάρισας» εν όψει της δίκης 4 φοιτητών την 1η Δεκεμβρίου και 11 ανηλίκων στις 9 Δεκεμβρίου, με βάση τον τρομονόμο.
Σύμφωνα με τους διογρανωτές της πορείας ήταν ένας σημαντικός σταθμός του αγώνα που ξεκίνησε το Δεκέμβρη για την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση των διωκόμενων, την κατάργηση του τρομονόμου. Επίσης, ταυτόχρονα ένα μήνυμα πως η ποινικοποίηση των αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας, η παραπομπή σε στημένες δίκες και η εφαρμογή τρομονόμων, θα βγάλει στους δρόμους ένα δυναμικό κίνημα».


ΓΑΛΛΙΑ

22 Οκτωβρίου 2010
Νέες κινητοποιήσεις σε όλη τη Γαλλία. 1.300 ινστιτούτα είναι αποκλεισμένα και 14 πανεπιστήμια κλειστά. Συγκρούσεις στη Λυών και Πουατιέ. Η Λυών κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτασης ανάγκης.


ΙΤΑΛΙΑ

Χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν σε πολλές ιταλικές πόλεις για δεύτερη ημέρα. Οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να «μπλοκάρουν τις μεταρρυθμίσεις». Με πανό κατά της κυβέρνησης και της μεταρρύθμισης συγκεντρώθηκαν έξω από την έδρα του κοινοβουλίου, στη Ρώμη.
Χθες σημειώθηκαν συμπλοκές κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων μεταξύ των φοιτητών και των δυνάμεων της αστυνομίας, κυρίως στο κέντρο της Ρώμης.


ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες Ιρλανδοί διαδήλωσαν σήμερα στο κέντρο του Δουβλίνου ενάντια στο πρόγραμμα λιτότητας της κυβέρνησης, με την ICTU, την πρώτη συνομοσπονδία Συνδικάτων στη χώρα, να ανακοινώνει πως περίπου 150.000 συμμετείχαν στην πορεία.
Ωστόσο, για μία ακόμη φορά, η αστυνομία δίνει μικρότερο αριθμό υποστηρίζοντας πως οι συμμετέχοντες ήταν περίπου 50.000.

Σε Ελλάδα,Γαλλία,Ιταλία,Ιρλανδία...
ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: